Bancile de depozitare sunt proiectate inteligent pentru a oferi atat locuri de relaxare, cat si spatiu pentru depozitare. Dar, cu atat de multe modele disponibile, cum decizi ce varianta sa alegi? Mai mult, acestea sunt confectionate din diverse materiale si au o capacitatea de depozitare diferita. Urmeaza sfaturile noastre pentru a gasi cea mai buna banca cu spatiu de depozitare, potrivita nevoilor tale.

Criterii cheie pentru alegerea unei banci cu spatiu de depozitare

Cunoscute si sub numele de banchete otomane, bancile si cuferele de depozitare servesc atat ca scaune, cat si ca spatii suplimentare, permitandu-ti sa depozitezi cu grija o varietate de obiecte, cum ar fi pantofi, paturi, jucarii, haine, carti si asa mai departe.

Recomandarea noastra este sa tii cont de cateva criterii pentru a gasi modelul potrivit:

  • Designul bancii, criteriu ce variaza in functie de stilul camerei in care va fi folosita.
  • Alege materialele din care este confectionata nu numai in functie de preferintele si gusturile personale, ci si in functie de cerintele tale in ceea ce priveste durabilitatea si intretinerea.
  • Tipul de banca de depozitare; de exemplu, pliabil sau cufar.
  • Capacitatea de depozitare, care va depinde de marimea lucrurilor pe care intentionezi sa le depozitezi.
  • Confortul oferit: tinand cont de faptul ca un model cu scaune tapitate sau cu perne va fi, bineinteles, mai confortabil.
  • Siguranta: pentru a-ti proteja obiectele de copiii curiosi, de exemplu.

Tipuri de banci

Bancile si cuferele de depozitare sunt disponibile intr-o gama variata de modele. Alegerea ta va depinde de cerintele pe care le ai de la unitatea respectiva.

Banci de depozitare de tip cufar

Prin aspectul lor robust si elegant, bancile de depozitare in acest stil seamana putin cu vechile cufere de pe vapoare. Piese decorative de sine statatoare, aceste modele sunt adesea finisate cu piele, lemn sau metal. Desi ofera un spatiu destul de generos pentru depozitare, nu au intotdeauna cel mai confortabil sezut.

Totusi, aceste modele pot fi transformate in mini-baruri si folosite pentru a depozita pahare, bauturi racoritoare sau alcoolice.

Banci de depozitare cu capac pliabil

Acestea pot fi pliate si deschise cu usurinta, ceea ce inseamna ca pot fi folosite ca scaune sau ca spatiu pentru pastrarea obiectelor si pot fi depozitate discret atunci cand nu ai nevoie de ele.

In general usoare si relativ ieftine, aceste banci de depozitare pot avea pana la 3 locuri, in functie de marimea lor.

Banci de depozitare cu picioare

Mai putin voluminoase decat cele care coboara pana la podea, bancile de depozitare prevazute cu picioare sunt mai elegante, dar pot oferi, de asemenea, mai putin spatiu de depozitare (in functie de marime). Totodata, sunt un accesoriu perfect pentru camera de zi sau pentru capatul unui pat.

Banci de depozitare a jucariilor

Special proiectate pentru a depozita jucariile in camera copilului tau si pentru a oferi locuri suplimentare, aceste banci sunt durabile si, in general, mai colorate decat alte modele. Daca sunt destinate utilizarii de catre copiii mai mici, e important sa acorzi o atentie deosebita inaltimii si elementelor de siguranta, cum ar fi incuietorile si protectia anti-inclinare.

Banci de depozitare a pantofilor

Acest tip este conceput pentru a-ti pastra pantofii organizati pe rafturi si compartimente special concepute in acest scop. In acelasi timp, ele vin cu un scaun confortabil care iti permite sa te incalti sau sa te descalti cu usurinta.

Materiale pentru bancile de depozitare: stil vs. intretinere

Materialele folosite vor determina stilul, durabilitatea, pretul si cerintele de ingrijire ale modelului. Unele dintre cele mai comune materiale sunt urmatoarele:

  • PVC (policlorura de vinil): un material usor, ceea ce inseamna ca banca ta va fi usor de mutat. In plus, este durabil, usor de intretinut si este disponibil intr-o gama larga de culori.
  • Lemnul: de diferite specii, de la pinul mai ieftin pana la esente exotice, precum lemnul ipe (nuc brazilian) sau tec, pentru o banca de depozitare confortabila si de lunga durata. Insa toate tipurile de lemn trebuie intretinute cu atentie.
  • Placile aglomerate si placile din fibre de densitate medie (MDF): fabricate din materiale lemnoase. Desi sunt mai putin costisitoare si mai usoare decat lemnul masiv, sunt totusi durabile. Unele pot fi chiar acoperite cu un strat facut sa arate ca alte materiale, cum ar fi metalul.
  • Rasina tesuta sau poliratan: arata exact ca rachita naturala, dar este folosita pentru confectionarea bancilor de depozitare usoare, rezistente la umiditate si usor de intretinut.
  • In timp ce bancile de depozitare din piele adauga o nota de grandoare si eleganta oricarei incaperi, acestea sunt, de asemenea, durabile si usor de intretinut. Cu toate acestea, ele necesita o ingrijire suplimentara, deoarece sunt predispuse la zgarieturi si au tendinta de a se decolora in lumina directa a soarelui.
  • Tesatura este folosita pentru a da sentimentul de confort. Poti alege dintre materiale precum bumbacul, catifeaua sau materialele sintetice, fiecare dintre acestea fiind disponibil intr-o varietate de culori si modele. Acestea fiind spuse, tesatura trebuie sa primeasca un tratament rezistent la pete.

Dimensiuni si capacitate de depozitare

Este de la sine inteles ca dimensiunea va depinde de spatiul de care ai nevoie pentru a-ti depozita obiectele. Evita sa alegi un model prea mare, care ar putea coplesi intrarea sau camera de zi. De asemenea, trebuie sa te gandesti si la spatiul disponibil in interior.

Vrei sa depozitezi o serie de obiecte, cum ar fi plapumi de iarna, sticle si pahare? Pentru a te asigura ca totul va incapea, iti recomandam sa masori obiectele pe care doresti sa le tii ascunse inainte de a face alegerea.

In timp ce capacitatea de depozitare a bancii tale va depinde de dimensiunea acesteia, interiorul unitatii poate fi maximizat pentru a raspunde cat mai bine nevoilor tale. De exemplu, daca doresti sa depozitezi incaltaminte, iti recomandam sa alegi un model care este echipat cu compartimente destinate acestui scop. De asemenea, este posibil sa gasesti modele cu rafturi sau sertare.

Nu uita de modul in care se deschide banca de depozitare, deoarece acest lucru va afecta usurinta cu care vei avea acces la obiectele tale. Bancile de depozitare care se deschid din fata sunt perfecte pentru un acces usor. In mod alternativ, modelele care dispun de un plafon divizat te vor impiedica sa ridici intregul capac si iti vor oferi un acces oarecum limitat.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook