Doresti sa inlocuiesti un birou vechi sau sa creezi un nou spatiu de lucru? Alegerea biroului va depinde de modul in care intentionezi sa il utilizezi, de spatiul de care dispui si de stilul camerei tale. Alege birouri de colt sau drepte din materiale precum lemn, metal sau sticla. Citeste mai departe sfaturile noastre pentru a gasi biroul perfect pentru tine!

-13%
Birou HM Lima B1 stejar sonoma

Birou HM Lima B1 stejar sonoma

442.00 Lei 502 Lei
-13%
Birou HM Lima B1 alb

Birou HM Lima B1 alb

519.00 Lei 590 Lei
-13%
Birou HM B30 Alb

Birou HM B30 Alb

1,037.00 Lei 1,178 Lei

Factori cheie pentru alegerea unui birou

Biroul trebuie ales cu mare atentie, mai ales daca va fi folosit ca spatiu de lucru zilnic. Este important sa te simti confortabil la birou si sa ai la indemana lucrurile de care ai nevoie. Daca vrei sa gasesti un model care sa se potriveasca nevoilor tale, ar trebui sa iei in considerare urmatoarele aspecte importante:

  • forma
  • adancimea si dimensiunea
  • tipul de blat al mesei de birou
  • masa de conferinta
  • birou cu spatiu de depozitare
  • birou pe roti
  • birou pentru calculator
  • birou reglabil
  • biblioteca cu birou incorporat
  • birou mixt
  • birou din lemn masiv
  • birou din lemn compozit
  • birou din metal
  • birou din sticla
  • tip de instalare: independent sau montat pe perete
  • stil: de la traditional la modern

Alegerea blatului pentru birou

Ar trebui sa incepi prin a te gandi la tipul de birou de care ai nevoie. Forma biroului trebuie sa fie adaptata modului de utilizare al acestuia si spatiului disponibil.

Exista mai multe forme de blaturi pentru masa, iar acestea trebuie alese cu grija, deoarece vor decide modul in care este folosita piesa de mobilier:

  • blat drept: un birou traditional, polivalent, care se adapteaza tuturor decorurilor si in special spatiilor mici;
  • blat pentru birou de colt: practic pentru a-ti desfasura munca si dosarele, este adesea prevazut cu multe zone de depozitare, dar necesita spatiu pentru amplasare;
  • blat de masa cu forme inedite: modern si elegant ofera un confort optim. Se potriveste cu decorul modern, desi necesita un spatiu considerabil.
  • Blat de masa curbat: cu un decupaj rotund ce permite apropierea de calculator, acest model se remarca prin linii moderne si necesita un spatiu substantial.

Dimensiunea blatului si, prin urmare, a biroului, depinde de dimensiunea camerei si de utilizarea acesteia. In ceea ce priveste adancimea, cele mai inguste birouri sunt potrivite pentru ecrane plate, in timp ce cele mai adanci sunt potrivite pentru a sustine numeroase unitati de depozitare, cum ar fi tavi, suporturi etc.

Tipuri de birouri

Un alt factor esential de luat in considerare este modul in care va fi folosit biroul.

Birou de lucru

Pentru a te asigura ca te simti confortabil pe tot parcursul zilei de lucru, este important sa alegi un birou adecvat. Pentru o utilizare profesionala, alege o masa de conferinta care este spatioasa.

Birou pentru calculator

Acest tip de birou are o configuratie speciala pentru calculatoarele cu unitati centrale de procesare. Alternativ, poti opta pentru o biblioteca cu un birou incorporat, care nu este foarte mare, insa este functional. Vei avea astfel un spatiu suplimentar pentru depozitarea cartilor sau a obiectelor decorative.

Birou reglabil

Ideal pentru a fi impartit cu alte persoane, este reglabil in inaltime si iti permite sa adaptezi blatul mesei la inaltimea fiecaruia. Unele modele pot fi inaltate pentru a-ti permite sa lucrezi din picioare!

Birou mobil si birou pe roti

Un birou pe roti este usor de mutat, este practic si poate fi folosit si in alte scopuri, cum ar fi o masa suplimentara. Birourile mobile sunt, de asemenea, populare in locuintele mai mici.

Birou mixt

Birourile mixte sunt dotate cu o multime de spatii de depozitare si economisesc mult spatiu. Acestea sunt alegerea perfecta pentru spatiile mici. Din acest motiv, ele sunt utilizate pe scara larga in camerele copiilor si/sau ale adolescentilor. Exista doua versiuni principale:

  • Birou cu dulapuri incorporate si depozitare. Acesta este adesea o unitate de depozitare cu un blat pentru birou pivotant sau fix.
  • Pat cu birou. Biroul-pat este o piesa de mobilier cu un birou incorporat in pat sau cu un birou pe roti care poate fi glisat sub pat.

Materiale pentru birou, caracteristici si intretinere

Este necesar sa alegi materialul potrivit pentru biroul tau, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al intretinerii. Iata care sunt cele mai comune materiale.

Birou din lemn masiv

Puternic si confortabil, este unul dintre cele mai scumpe materiale. Il poti proteja sau reinnoi cu lac, un produs de ingrijire a lemnului sau vopsea, ceea ce prelungeste durata de viata a biroului tau.

Este usor de intretinut, iar praful nu este foarte vizibil. Pe de alta parte, trebuie sa il ceruiesti in mod regulat pentru a-l pastra in stare buna.

Birou din melamina, MDF sau PAL

MDF, melamina si placile aglomerate sunt cele mai comune materiale si ofera cel mai bun raport calitate-pret. Intretinerea este foarte usoara; este suficienta stergerea regulata a prafului si utilizarea unei carpe usor umede.

Un alt avantaj este faptul ca un birou din melamina sau laminat poate fi vopsit pentru a-i da o a doua sansa la viata.

Birou din metal

Este foarte rezistent si practic indestructibil, dar se zgarie destul de usor. Birourile din metal se deosebesc prin aspectul lor modern si prin liniile lor simple. In ceea ce priveste intretinerea, praful de pe suprafata lor trebuie sters frecvent.

Birou din sticla

Sticla este un material fragil care necesita o ingrijire si o intretinere speciala. Stergerea prafului trebuie facuta in mod regulat si ar trebui sa ai intotdeauna la indemana o solutie pentru geamuri si o carpa pentru a indeparta amprentele! Cu toate acestea, aduce stil si lumina in camera.

Birouri independente sau montate pe perete

Exista doua moduri principale de instalare a biroul in camera:

  • birouri independente: cea mai populara optiune, se aseaza pur si simplu pe podea, ca orice alta piesa de mobilier;
  • birouri montate pe perete: ideale pentru camerele mici, aceste modele sunt fixate pe perete ca un raft decorativ. Prin urmare, poti instala spatii de depozitare deasupra biroului, cum ar fi mici sertare, etc.

Asortarea biroului cu decorul camerei

Bineinteles, este esential sa iei in considerare o serie de caracteristici tehnice atunci cand alegi un birou, dar este de asemenea important sa gasesti un birou care sa se potriveasca cu decorul camerei tale.

Birouri in stil scandinav: pentru un aspect mai natural, opteaza pentru un birou din lemn in tonuri deschise, cu un blat alb si picioare subtiri si conice.

Birouri industriale: aceste modele elegante au contururi metalice si blaturi din lemn antichizat, pentru o atmosfera de mansarda garantata!

Birouri traditionale: un birou drept in tonuri neutre, realizat din melamina sau lemn, acest model este intotdeauna o alegere clasica.

Birouri in stil rustic: realizate de obicei din lemn masiv in tonuri inchise, protejat de o ceara sau un lac, aceste birouri sunt excelente pentru o atmosfera traditionala.

Birouri pentru copii: viu colorate si dotate cu spatii pentru depozitare, aceste birouri pot fi dotate cu manere inedite in forma de inimioare, fluturi, personaje de desene animate etc.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook