Birourile pentru copii ofera o zona dedicata nu numai pentru teme, ci si pentru creatie si joaca. Adesea o solutie temporara inainte de amenajarea camerei unui adolescent, aceste birouri sunt disponibile intr-o gama variata de stiluri, materiale si dimensiuni si pot avea si un spatiu pentru depozitare. Cititi mai departe sfaturile noastre pentru a gasi cel mai bun birou pentru copii.

Criterii cheie pentru alegerea unui birou pentru copii

Birourile pentru copii: mobilier multifunctional

Un birou pentru copii este o piesa de mobilier care se poate extinde dincolo de un singur scop sau de o singura etapa in dezvoltarea copilului tau. Aceste masute sunt intotdeauna un mare succes printre copii, deoarece le permit sa se simta independenti si le ofera un spatiu complet nou de explorat. De asemenea, birourile pentru copii sunt disponibile intr-o gama larga de materiale, cum ar fi sticla, otelul, lemnul si plasticul.

Pentru copiii mai mici, fii sigur ca acest obiect de mobilier va vedea partea sa echitabila de pete de cerneala, autocolante, lovituri si stropi de vopsea!

Iata cateva intrebari de baza pentru a te ajuta sa alegi biroul potrivit pentru copii:

  • Se potriveste biroul cu designul si stilul camerei copilului tau?
  • Sunt dimensiunile adecvate pentru varsta micutului tau si pentru spatiul pe care il ai la dispozitie?
  • Ofera suficient spatiu de depozitare?
  • Va rezista biroul?

Birouri pentru copii: alegerea dimensiunilor potrivite

Inainte de a face orice achizitie, nu uita ca biroul trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru copilul tau. Partea superioara a unitatii trebuie sa fie la nivelul cotului pentru a te asigura ca cei mici mentin o pozitie sigura atunci cand folosesc biroul.

Ca regula generala, un prim birou pentru copii este destinat varstelor cuprinse intre 3 si 6 ani, in timp ce un model de birou scolar ar trebui sa fie utilizat de la varsta de 6 ani pana la varsta scolii secundare.

Majoritatea birourilor pentru copii au aceste dimensiuni standard:

  • 75 cm inaltime;
  • 60 cm latime;
  • 50 cm adancime.

Unele birouri au picioare reglabile in inaltime. Te poti asigura astfel ca biroul poate fi ajustat pe masura ce copilul tau creste, pana cand va veni timpul sa achizitionezi un model de dimensiuni normale.

Birouri pentru copii si depozitare

De ce sa nu optezi pentru birouri cu unitati de depozitare integrate in locul blaturilor cu picioare? Acestea ajuta la pastrarea suprafetei de lucru libere pentru munca sau activitati creative - cel putin la inceput! Birourile pentru copii pot oferi o varietate de solutii de depozitare:

  • coloana de sertare pe o parte;
  • doua coloane de sertare, cate una de fiecare parte a scaunului;
  • unitati de depozitare pe birou (sertare sau rafturi).

Pentru un design personalizat, poti oricand sa creezi o zona de joaca sau de lucru alcatuita din urmatoarele:

  • un birou cu picioare tip capra sau cadru tubular;
  • coloane de depozitare separate;
  • compartimente de depozitare deasupra biroului din MDF sau HDF (calitate mai buna);
  • cutii din carton sau plastic pozitionate sub sau langa birou;
  • dulapuri montate pe perete.

Gasirea biroului potrivit pentru copilul tau

Fiecare camera de copil are propriul stil. Unii parinti se bucura sa creeze un spatiu coerent cu un set de mobilier din aceeasi colectie (de exemplu, pat, noptiera, birou, dulap, comoda), in timp ce altii prefera sa combine o varietate de piese de mobilier si elemente decorative.

Exista mai multe tipuri de stiluri din care poti alege atunci cand decorezi camera unui copil:

  • tema specifica (circ, printesa, cavaler, masina, animale etc.);
  • paleta de culori (nuante subtile sau luminoase);
  • modele sculptate sau imprimate;
  • modele specifice (birou de scoala din secolul al XIX-lea, contemporan, traditional, masuta de toaleta etc.);
  • birou confectionat dintr-un singur material sau dintr-un material care sa iasa in evidenta (lemn nefinisat, lemn vopsit, metal, PVC).

Birourile din PVC sunt in general recomandate copiilor mai mici. Aceste birouri sunt foarte rezistente, nu vor provoca rani in caz de cadere si sunt foarte usor de curatat. Daca te hotarasti sa optezi pentru un alt material, asigura-te ca biroul are margini rotunjite.

Desi probabil ca nu i-ai cerut parerea copilului tau atunci cand i-ai amenajat camera, nu va trece mult timp pana cand iti va spune ce ii place si ce nu! Opinia copilului tau se va baza in general pe gusturile si preferintele lui sau ale ei, nevoile sale, tendintele sale preferate.

Fie ca este vorba de teme sau de distractie, cu siguranta parerea copilului tau va fi de folos daca decizi sa-l implici in alegerea biroului.

Cel mai bun moment pentru a cumpara un birou pentru copii

Nu exista o varsta minima pentru a-i cumpara copilului tau un birou! In timp ce copiii adora sa imite adultii, ei se bucura, de asemenea, sa aiba propriul lor spatiu pentru a fi creativi. Cand sunt suficient de mari pentru a incepe sa puna mana pe accesoriile si materialele pentru desen, este timpul sa le oferi propriul lor birou. De fapt, bebelusii de doar 1 an pot incepe sa mazgaleasca! In jurul varstei de doi ani, desenul devine parte din rutina lor.

Pentru copiii mai mici, birourile sunt destinate jocului si creativitatii. Pentru copiii care incep scoala primara, birourile ofera si un spatiu pentru teme. Dupa ce s-au acomodat cu rutina vietii scolare, ii poti incuraja sa dezvolte bune obiceiuri de lucru si sa foloseasca biroul pentru teme. Si daca nu se simt pregatiti, nu te ingrijora: birourile pentru copii sunt construite pentru a rezista.

Sfaturi pentru crearea unui spatiu de lucru adecvat

Este important sa te asiguri ca biroul copilului tau este amplasat in locul potrivit. Pentru a evita ca lumina puternica a soarelui sa invadeze suprafata lor de lucru, iti recomandam sa instalezi biroul perpendicular pe o fereastra. Cei mai multi copii prefera sa stea cu fata la usa dormitorului sau cel putin sa o tina in raza lor vizuala. De asemenea, este o idee buna sa nu asezi biroului prea aproape de rafturi sau cutii cu jucarii pentru a ajuta copiii sa evite tentatiile!

Lampile de birou le permit copiilor sa-si vada mai usor munca si, la randul lor, sa se concentreze. Nu in ultimul rand, majoritatea copiilor se simt mai confortabil daca biroul lor nu este plasat direct sub un corp de iluminat pentru tavan.

Fie ca sunt concepute pentru copii mici sau pentru copiii care incep scoala primara, birourile sunt o parte esentiala a camerei oricarui tanar. Colorate sau neutre, cu sau fara spatiu de depozitare, din lemn sau metal... exista un birou care sa se potriveasca fiecarui copil!

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook