Te-ai intrebat vreodata de ce decoram usile cu coronite in timpul sezonului festiv? Vrei sa stii cand sa agati coronita de Craciun sau cum sa-ti confectionezi propria coronita din crengi si ornamente? Nu-ti face griji! Avem toate raspunsurile la intrebarile tale. Cititi mai departe pentru a afla totul despre coronitele de Craciun.

Originea coronitelor de Craciun

Traditia de a agata o coroana de flori dateaza din Grecia antica si timpurile romane - cu mult inainte ca Craciunul sa existe! In aceasta perioada, o coroana era atarnata pe o usa ca simbol al victoriei si al puterii.

De fapt, au trecut apoi peste o mie de ani pana cand coronitele au ajuns sa fie asociate cu Craciunul. Germanilor li se atribuie in mod obisnuit meritul de a fi adus pentru prima data brazii in casa ca decoratiuni de Craciun in secolul al XVI-lea, aceasta fiind, de asemenea, perioada in care coronitele si-au facut aparitia. Deoarece ramurilele in exces nu se iroseau, au fost impletite in coronite, apoi atarnate in brad.

In crestinism, Adventul este perioada de patru saptamani care incepe cu patru duminici inainte de ziua de Craciun si se incheie in Ajunul Craciunului. Un pastor luteran german pe nume Johann Hinrich Wichern este recunoascut ca fiind cel care a transformat traditia intr-un simbol al credintei crestine, folosind lumanari, pe care le-a pus intr-un cerc de lemn decorat cu ramuri de brad, pentru a tine evidenta saptamanilor din perioada Adventului. Conform traditiei, prima lumanare este aprinsa in prima duminica a Adventului, a doua lumanare in a doua duminica si asa mai departe. Cea de-a cincea lumanare este aprinsa apoi in ziua de Craciun si este folosita ca piesa centrala a mesei de Craciun.

Cand sa agati coronita de Craciun

In mod traditional, coronitele de Craciun se instaleaza cu patru saptamani inainte de ajunul Craciunului, in prima duminica dupa 26 noiembrie. Cu toate acestea, cei mai multi oameni aleg sa-si decoreze casa putin mai tarziu. Coronitele sunt agatate in mod obisnuit pe usi la 1 decembrie, dar multi aleg sa astepte pana la jumatatea lunii decembrie pentru a se asigura ca vor rezista pana in ziua cea mare si chiar mai departe.

Gaseste-le locul cel mai potrivit in casa

Coronite pentru masa

S-ar putea sa te surprinda dar coronitele decorative pentru masa sunt o optiune clasica. Aceste coronite sunt de obicei prevazute cu patru sau cinci lumanari albe sau rosii. Pastrate la locul lor timp de mai multe saptamani, acestea pot servi ca piesa centrala pentru masa de Craciun.

Coronite pentru usa

Coronitele de Craciun sunt atarnate pe usi pentru a intampina oaspetii si pentru a raspandi un pic de veselie festiva. Aceste coronite pot fi decorate cu diverse elemente, inclusiv stele, flori, conuri de pin aurii sau argintii, luminite.

Cum sa confectionezi o coronita de Craciun din ramuri

Intra in spiritul sarbatorilor si implica-ti familia in decorarea coronitei de Craciun! Pentru Craciunul care vine, ai putea realiza usor si rapid o coronita folosind crengi si alte ornamente. In acest scop, vei avea nevoie de:

  • crengi drepte si subtiri (nu mai mari de 1,5 cm) si foarfeca de gradina pentru a le taia;
  • o forma de coronita (sau, alternativ, foloseste un creion pentru a desena forma coronitei pe o tabla sau o bucata de carton ca fundal);
  • un pistol de lipit si bete de silicon;
  • conuri de pin;
  • sarma subtire
  • panglica alba, rosie sau aurie;
  • vopsea spray argintie sau aurie;
  • ornamente de Craciun, cum ar fi globulete, stele sau luminite.

Poti avea cea mai festiva casa cu o coroana de Craciun unica. Urmeaza o tema traditionala cu un design care incorporeaza multa verdeata (parfumul acelor de pin sau crengilor de brad va face cu siguranta fiecare vizitator sa zambeasca). Sau opteaza pentru o coronita de Craciun moderna, cu ornamente, sclipici si multa culoare.

Dimensiunile si culorile coronitelor de Craciun

Atunci cand alegi o coronita de Craciun este important sa iei in considerare combinatiile de culori impreuna cu diametrul ei si modul in care acestea vor afecta spatiul pe care doresti sa-l decorezi. Asigura-te ca o masori in prealabil, astfel incat sa nu fii surprins de cum va arata de fapt coronita ta atunci cand o vei agata.

O coronita de Craciun mai mica este o decoratiune ideala pentru ferestre, oglinzi si piese de mobilier din interior. Dar ce-ai zice sa asezi coronita in masina, intr-un loc sigur, pentru a raspandi putina veselie de sarbatori pe drum?

Coronitele de Craciun mai mari sunt cele mai potrivite pentru garduri, pereti si usi de exterior. De asemenea, pot fi folosite pentru holuri si intrari spatioase utilizate ca zone de tranzitie intre exterior si spatiile de locuit confortabile. De asemenea, ferestrele de tip bovindou arata minunat decorate cu coronite de Craciun.

Cele mai bune culori pentru o coronita de Craciun sunt, de obicei, cele care vor contrasta bine cu fundalul. O coronita alba s-ar putea sa nu iasa foarte bine in evidenta pe o usa sau un gard vopsit in alb sau intr-o nuanta deschisa. In schimb, coronitele care pot fi observate de la distanta sunt ideale.

Coronitele de Craciun sunt un simbol al armoniei, al familiei si al solidaritatii in perioada sarbatorilor. In acest sezon, foloseste coronitele de Craciun la potentialul lor maxim pentru a face ca sarbatoarea din acest an sa fie diferita de toate cele de pana acum!

Decorarea unei coronite de Craciun

Selecteaza o coronita din crengi de brad sau stejar care se incadreaza perfect in decorul tau de poveste. Accesoriile suplimentare, cum ar fi globurile, conurile de pin, florile, sclipiciul, ornamentele si multe altele sunt ideale pentru o decoratiune unica de Craciun.

Coronitele de Craciun sunt disponibile atat in stiluri discrete, cat si extravagante. Exista, de asemenea, o mare varietate de panglici si de spray-uri de Craciun din care cei creativi pot alege pentru a-si puna in valoare propria arta.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook