Desi furnicile nu sunt daunatoare, nimeni nu doreste ca ele sa se raspandeasca in casa. Din fericire, exista o serie de solutii pentru a descuraja furnicile si a scapa definitiv de ele, de la solutii naturale, cum ar fi creta si uleiurile esentiale, pana la insecticide si capcane pentru furnici. Citeste mai departe pentru a afla cum poti alunga furnicile din casa ta.

Scapa rapid de furnici si alte insecte
Chiar si impotriva melcilor si tantarilor
Spre magazin »

Cum sa alungi furnicile din casa ta

In functie de gravitatea situatiei, exista o serie de optiuni:

  • repelenti naturali: creta, piperul cayenne, zatul de cafea, bicarbonatul de sodiu, cojile de citrice, salvia si piperul pot fi presarate in preajma traseelor furnicilor;
  • uleiuri esentiale: aceste uleiuri foarte concentrate se dovedesc, de asemenea, foarte eficiente, dar trebuie folosite cu grija;
  • spray-urile impotriva insectelor sunt practice, deoarece sunt gata de utilizare, dar pot fi daunatoare;
  • apa fierbinte si sapunul pot fi turnate in cuibul de furnici, iar pamantul de diatomee poate fi presarat in jurul punctelor strategice; ambele metode vor eradica furnicile in mod eficient;

De asemenea, poti achizitiona clei pentru furnici, acid boric si capcane pentru furnici.

Prevenirea infestarii cu furnici in casa

Inainte de a te confrunta cu atacul furnicilor, cel mai bine este sa incerci sa le impiedici sa intre in casa ta. Pentru inceput, elimina orice tentatie: nu lasa produse zaharoase la vedere, deoarece furnicile tind sa se bucure de ele la fel de mult ca si noi! In plus, asigura-te ca inchizi bine cosul de gunoi si ca arunci deseurile in mod corespunzator.

Repelenti

Diferite repelente naturale te vor ajuta sa impiedici furnicile sa intre in casa.

Creta si piper cayenne

O simpla linie de creta pe sol sau pe un perete poate opri furnicile din drumul lor, deoarece pur si simplu nu o vor traversa.

Imprastierea zatului de cafea poate fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a respinge furnicile. Cojile de citrice, frunzele de salvie, faina de porumb, faina de ovaz, piperul si piperul cayenne pot functiona si ele. Bineinteles, toate aceste produse trebuie folosite pe toate traseele furnicilor pe care le-ai observat.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs de uz casnic extrem de eficient, care poate fi folosit pentru aproape orice. De asemenea, este un repelent eficient impotriva furnicilor. Pur si simplu amesteca putin cu lichid de spalat pentru a forma o pasta; astfel, este mai usor de aplicat acolo unde este necesar. Alternativ, il poti amesteca cu putin zahar pentru a ademeni furnicile inainte ca aciditatea bicarbonatului sa le alunge.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale, in special menta, busuiocul si lavanda, vor alunga furnicile, lasand in acelasi timp un miros placut in toata casa. Amesteca cateva picaturi de ulei nediluat cu putina apa sau otet alb si pulverizeaza in locul cu probleme. Atentie insa! Foloseste uleiurile esentiale cu prudenta, mai ales in prezenta copiilor, a animalelor de companie sau a femeilor insarcinate.

Otet alb

Otetul alb poate fi folosit nediluat sau diluat in putina apa. Mirosul sau puternic actioneaza pentru a descuraja furnicile, dar va persista si in casa.

Spray anti-insecte

Spray-urile impotriva insectelor sau insecticidele pot fi fabricate din produse naturale sau din substante chimice mai periculoase, in functie de producator. Aceste produse gata de utilizare sunt concepute pentru a fi imprastiate in preajma traseelor si musuroaielor de furnici.

Eliminarea furnicilor

Daca masurile preventive nu functioneaza, s-ar putea sa fie nevoie sa adopti metode mai radicale.

Apa calda

Daca ai dat peste un cuib de furnici in casa ta, poti turna un amestec de sapun negru si apa fierbinte peste cuib pentru a combina actiunea apei calde cu efectul repelent al sapunului.

Pamant de diatomee

Pamantul de diatomee este alcatuit din organisme acvatice fosilizate (coji fosilizate ale diatomei, un fel de alga straveche). Din punct de vedere microscopic aceasta pulbere este foarte dura si absorbanta, ceea ce o face utila pentru multe lucruri.

Este atat un produs de curatare eficient, cat si un insecticid natural. Pur si simplu presara-l in jurul unor puncte strategice pentru a rani si ucide furnicile.

Acid boric

Acidul boric, cunoscut si sub numele de borax, este vandut sub forma de pulbere alba sau cristale. Acesta era folosit pentru a conserva produsele alimentare, dar poate servi si ca o capcana foarte eficienta pentru furnici. Amesteca-l cu putina miere sau zahar si adauga un pic de apa inainte de a-l turna in mici farfurioare care trebuie asezate in vecinatatea urmelor de furnici.

Ai grija sa nu adaugi prea mult acid boric in capcana pentru ca furnicile sa nu moara pe loc, ci sa aduca produsul inapoi la cuib. Acidul boric ar trebui, totusi, sa fie folosit cu mare precautie. Desi e mai putin toxic decat majoritatea substantelor chimice, pastreaza-l totusi la distanta de copii.

Capcane cu adeziv pentru furnici

Adezivul inodor si incolor poate fi imprastiat pe urmele furnicilor, fie ca sunt pe sol sau pe un perete. Acest produs va fi eficient doar pe suprafete dure, neabsorbante. Furnicile vor ramane blocate in el.

Capcane pentru furnici

Capcanele pentru furnici au forma unor cutii mici cu mai multe gauri care le permit sa intre. Atrase de o momeala daunatoare, furnicile o vor manca si o vor aduce inapoi in cuib care, la randul sau, va fi contaminat. Furnicile vor muri la aproximativ 24 de ore sau cateva zile dupa aceea.

Mare atentie la tipul de momeala folosita, deoarece aceste cutii pot contine produse toxice. Tine-le la distanta de animalele de companie si de copii.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook