Oglinzile nu sunt doar obiecte practice, fiind adesea folosite si pentru decorarea casei. Oglinzile decorative cu detalii ornamentate, oglinzile mari de perete, oglinzile cu rame metalice sau oglinzile cu forme diverse sunt elemente de design versatile si elegante pentru orice camera.

Unii dintre noi considera ca ar trebui sa avem oglinzi doar in bai sau dormitoare si niciodata in camerele de zi. Personal, cred ca cel mai potrivit loc pentru o oglinda este in living, de sigur, cu unele exceptii, cum ar fi atunci cand camera de zi vine in continuarea unei bucatarii.

Avantajele unei oglinzi in camera de zi

O oglinda decorativa va arata foarte bine in camera de zi si iti poate oferi unele beneficii, cu mentiunea ca ar trebui sa ai o incapere destul de spatioasa pentru a justifica achizitia ei.

Imbunatateste iluminatul

O oglinda creeaza impresia unui spatiu mai luminos, mai ales in situatia in care nu intra suficienta lumina naturala prin ferestre. Aceasta va reflecta o cantitate moderata de lumina, ceea ce ii multiplica intensitatea, oferind senzatia unui spatiul de relaxare mai mare si mai luminos.

O oglinda va transforma in totalitate aspectul camerei tale, dandu-i un aspect modern. La urma urmei, multe tipuri de amenajari minimaliste cer utilizarea cel putin a unei oglinzi de dimensiuni medii in spatiile cele mai folosite. Ne putem gandi la o oglinda pentru camera de zi ca la o modalitate de a moderniza/actualiza o casa in stil rustic sau traditional!

Iluzia unui spatiu mai mare

Oglinzile aduc iluzia unui spatiu suplimentar intr-o camera aglomerata. Folosite corect, ele pot fi, de asemenea, modalitati excelente de redirectionare a luminii naturale si artificiale.

O oglinda va reflecta lumina si va face ca incaperea sa para mai luminoasa si mai mare. Cu toate acestea, trebuie sa o incorporezi in asa fel incat sa nu devina o "catastrofa" in materie de design interior.

Eleganta

Ai o camera de zi care este folosita pentru ocazii special? Decoreaz-o cu oglinzi pentru a-i oferi o nota de eleganta! Totusi, nu cred ca-ti doresti una direct in locul in care te uiti la televizor sau socializezi cu familia sau prietenii.

Dezavantajele unei oglinzi in camera de zi

Poate cauza distrageri

O oglinda ar putea fi o sursa de distragere a atentiei atunci cand te uiti la televizor. Daca este plasata intr-un loc nepotrivit, ar putea reflecta prea multa lumina nu numai de la televizor, ci si de la lampi, corpuri de iluminat de deasupra capului, lumanari si luminile de fundal ale diferitelor dispozitive electronice.

Nu ar trebui sa pozitionezi oglinda chiar in fata televizorului sau ferestrei. Lasa lumina sa se reflecte, dar la un anumit unghi, cum ar fi perpendicular pe ferestrele tale si pe televizor, daca ai acesta posibilitate.

Sentimentul de invadare a intimitatii

Acest lucru nu inseamna ca tu, persoanele cu care locuiesti sau oaspetii tai nu sunteti placuti la vedere. Cu toate acestea, te poate face sa te simti stanjenit. S-ar putea sa nu te simti confortabil atunci cand alte persoane se holbeze la tine prin oglinda, de exemplu, in timp ce toata lumea se aduna pentru bauturi sau o masa festiva.

Poate te vei simti jenat daca cineva te-a surprins intr-o oglinda - la fel de rusinat ca in situatia in care ai fi surprins de camera unui smartphone. Daca ti se intampla acest lucru la tine acasa, imagineaza-ti cum s-ar putea simti invitatii tai daca li s-ar intampla si lor.

Unde pozitionezi oglinda in camera de zi?

Cand vine vorba de oglinzile pentru camera de zi/living, suntem de parere ca ar trebui sa aiba mai degraba un rol decorativ decat functional. Daca ai un televizor cu ecran plat care ocupa aproape un perete si ferestre mari in camera de zi, s-ar putea sa nu ai nevoie de o oglinda.

Totusi, pozitionarea lor ramane un aspect important. Le poti folosi intotdeauna intr-un mod inteligent pentru a reflecta lumina, peisajul de afara sau diverse elemente decorative, cum ar fi un tablou deosebit, o planta superba, o vaza frumos colorata sau alte obiecte de arta valoroase pe care vrei sa le scoti in evidenta.

Pozitioneaza-le astfel incat sa nu reflecte un corp de mobilier banal sau un spatiu incarcat. De asemenea, alege un loc in care acestea sa nu reflecte prea multa lumina stralucitoare de la soare, dar sa ofere totusi reflexia de care e nevoie pentru a face ca incaperea ta sa arate luminoasa si primitoare.

Desi nu va face cu adevarat ca spatiul sa para mai mare, o oglinda pozitionata deasupra unui semineu serveste mai degraba ca element decorativ decat functional. Un alt loc bun in camera de zi este deasupra unei canapele lipite de perete.

Daca ai o masa mare sau un bufet in living, o oglinda rotunda sau dreptunghiulara va arata foarte bine deasupra acestora, fie pe peretele lateral, fie pe cel frontal.

Pe langa amplasarea corecta a oglinzii, este esential sa alegi dimensiunea sau forma perfecta care se va potrivi cu spatiul tau.

Recomandarile nostre in materie de oglinzi

Oglinzile sunt accesorii extraordinare ce aduc un plus de stil camerei. In ceea ce priveste aspectul lor, opteaza pentru oglinzi mari de perete cu rame elegante, frumos decorate care nu vor trece neobservate si care se vor integra armonios in design-ul general al camerei tale.

Nu in ultimul rand, acestea pot deveni puncte focale pentru camera de zi si automat vedetele incaperii, in timp ce tu te vei bucura de mai multa lumina si de senzatia unui spatiu mai mare.

Exista o varietate mare de stiluri, forme si modele de oglinzi din care poti alege pentru a-ti exprima gustul si creativitatea! Important este sa alegi piese de mobilier si obiecte decorative care sa respecte un singur stil sau elemente care fac parte din stiluri diferite, dar poti fi combinate armonios.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook