Alegerea pardoselii pentru oricare incapere din casa este o decizie importanta. Linoleum, mocheta, gresie, faianta sau altceva? Cu atat de multe tipuri diferite de pardoseli disponibile, poate fi coplesitor sa stii de unde sa incepi. O singura optiune iti poate oferi tot ceea ce cauti la o pardoseala, iar aceasta este lemnul masiv.

Parchetul din lemn masiv a devenit o alegere incredibil de populara pentru pardoselile din intreaga casa si nu este greu de inteles de ce. O pardoseala din lemn poate contribui cu adevarat la transformarea unei case intr-un camin, adaugand profunzime si caracter oricarei incaperi - daca alegi tipul corect de pardoseala din lemn, este usor sa creati acel "factor de uimire" de fiecare data cand tu sau oricine altcineva intra in camera.

Alegerea lemnului potrivit

Este destul de usor sa spui ca iti doresti o pardoseala din lemn, dar este cu totul altceva cand vine vorba de alegerea ei, avand in vedere ca exista mai multe optiuni decat crezi. Primul lucru pe care trebuie sa faci este sa decizi asupra interiorului general al camerei. Redecorezi complet sau schimbi numai podeaua?

Daca redecorezi complet, atunci poti fie sa folosesti podeaua ca punct de plecare, fie sa o faci sa se potriveasca cu restul designului. Cu toate acestea, daca alegi o noua pardoseala si nu aduci alte modificari casei tale, atunci trebuie sa te asiguri ca stilul si finisajul se completeaza cu restul decorului.

Diferitele tipuri de lemn pot face o mare diferenta in ceea ce priveste aspectul unei incaperi, asa ca este important sa alegi cu atentie. Stejarul masiv este, in general, un lemn mai deschis si, prin urmare, poate face ca o camera sa para mai mare si mai luminoasa, in timp ce un lemn precum nucul are o nunata mult mai intunecata si mai bogata, fiind perfect pentru a adauga caracter unei anumite incaperi.

Cu toate acestea, daca doresti sa optezi pentru ceva mai neobisnuit, care sa diferentieze cu adevarat podeaua, atunci exista o serie de esente exotice din care poti alege. Jatoba, Kempas si Merbau, printre altele, sunt din ce in ce mai cautate datorita tonurilor lor neobisnuite si unice care, de fapt, se dezvolta si mai mult pe masura ce lemnul se maturizeaza.

Foloseste lemn masiv pentru a-ti decora casa perfecta

Unii se pot gandi la lemn ca la un material care limiteaza posibilitatile de design, dar acest lucru nu este adevarat. Folosind lemn masiv, poti crea o multitudine de efecte si personalitati pentru camerele tale.

Folosirea unui lemn mai stralucitor poate arata cu adevarat bine intr-un apartament stilat, in timp ce lemnul raschetat sau nefinisat arata uimitor intr-o cabana rustica, iar parchetul poate pune in evidenta caracteristicile traditionale ale unei case mai vechi.

Parchetul din lemn masiv poate fi folosit in aproape orice incapere a casei si are o serie de avantaje - stil, caracter, accesibilitate, usor de intretinut si de curatat, pentru a numi doar cateva dintre ele. Alegand lemn masiv, este usor sa creezi o camera care este atractiva, primitoare si, mai important decat orice, placuta pentru a petrece timpul in ea.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook