Evident, nu toata lumea are un loc de munca care sa ii permita sa lucreze de acasa, insa cei care au aceasta optiune trebuie sa ia in considerare amenajarea unui birou. Lucrul de acasa poate aduce multe beneficii, cum ar fi evitarea aglomeratiei zilnice, ceea ce economiseste atat bani, cat si timp, timp mai mult petrecut cu familia si o mai mare flexibilitate in rutina zilnica.

Cu toate acestea, este usor sa-ti pierzi concentrarea, deoarece poate fi dificil sa scapi de distrageri si sa ramai atent intr-un mediu pe care il folosesti in mod normal pentru timpul liber.

Un spatiu de lucru productiv poate fi realizat cu doar cateva schimbari inteligente chiar si in cele mai mici spatii disponibile. Zonele care nu sunt folosite la potentialul lor maxim, cum ar fi dulapul de sub scari, un colt mai putin folosit, sopronul din gradina, magazia din curte sau acea camera mica, prea mica pentru un pat care are nevoie de o amenajare, toate acestea sunt locuri bune pentru a incepe.

Ideile de mai jos te-ar putea ajuta sa iti creezi biroul ideal chiar si in cele mai mici spatii de acasa.

Un birou functional pentru spatii mici, inguste

Cel mai probabil, cei care lucreaza de acasa vor avea nevoie de un birou si vor folosi un computer sau un laptop la acel birou.

Daca utilizezi un spatiu mic, atunci si biroul va fi la fel de mic. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de faptul ca s-ar putea sa petreci multe ore la biroul tau, astfel incat, impreuna cu scaunul, ar trebui sa fie cat mai confortabile si ergonomice posibil.

Incearca sa asiguri o inaltime buna a biroului in raport cu scaunul, suficient spatiu pentru picioare si pozitioneaza ecranul calculatorului astfel incat sa nu te uiti in jos la el in timp ce lucrezi.

Obiectele cu functionalitati multiple, care au o suprafata de lucru, cum ar fi o comoda, un dulap cu doua sertare etc, pot fi folosite pentru a crea un birou. O suprafata mica inseamna mai putin spatiu, asa ca niste sertare plasate sub birou te vor ajuta sa-ti organizezi eficient lucrurile.

Rafturile de deasupra biroului ar fi o modalitate excelenta de a economisi spatiu pe podea, oferind in acelasi timp un loc de depozitare elegant si usor accesibil si reducand tentatia de a folosi spatiul de lucru de pe birou.

Decorarea biroului in culorile potrivite

Daca spatiul pentru birou este un colt al unei incaperi mai mari, de ce sa nu pictezi o culoare contrastanta doar in coltul respectiv, relaxanta sau vibranta, dupa preferinta, sau sa adaugi cateva benzi de tapet? Aceasta va insemna ca vei asocia acel spatiu si acea culoare cu munca si s-ar putea sa te ajute sa intri mai usor in acea stare de spirit importanta pentru lucru.

Daca biroul tau este un mic dormitor de rezerva sau in subsol, crearea unui mediu luminos, proaspat si contemporan va face, in mod evident, un loc mult mai atractiv pentru a-ti petrece timpul de lucru.

Iluminatul corect al biroului de acasa

In mod evident, este imperativ sa ai suficienta lumina pentru a lucra. Profita la maxim de lumina naturala de care dispune camera folosind oglinzi si nuante deschise de vopsea (cum ar fi alb, bej). Vei mentine totodata spatiul cald si primitor.

Spatiile lipsite de lumina naturala vor avea nevoie de o lumina puternica chiar deasupra capului, sustinuta in mod ideal de lampi sau de alte surse de lumina concentrata mai aproape de spatiul de lucru. Adaugarea unui iluminat ambiental poate contribui, de asemenea, la cresterea atractivitatii unui spatiu mic.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook