Baia este o parte importanta a oricarei locuinte. De fapt, impreuna cu bucataria, este probabil spatiul cel mai des folosit. Acest lucru este valabil mai ales in cadrul unei familii, unde mai multe persoane pot sta la coada pentru a utiliza baia in fiecare dimineata.

Prin urmare, baia trebuie sa fie nu numai practica, ci si primitoare pentru membrii familiei si oaspeti deopotriva. Cu toate acestea, faptul ca este folosita aproape constant inseamna ca se poate uza si invechi mult mai repede decat alte zone mai putin folosite ale casei.

O renovare completa se poate dovedi costisitoare, cu atat mai mult daca se intampla in mod regulat, dar exista o multime de modalitati prin care iti poti inveseli si actualiza baia fara a cheltui o avere.

Iata 7 lucruri pe care le puteti face pentru a-ti actualiza baia cu un buget redus:

1. O noua oglinda va ajuta la adaugarea de spatiu si lumina

Oglinzile sunt un accesoriu fantastic pentru orice camera, deoarece pot da impresia de spatiu si lumina sporite, facand ca o camera sa para mai mare decat este de fapt. Prin plasarea unei oglinzi vizavi de o fereastra, orice lumina solara care intra in camera poate fi reflectata in intregul spatiu.

2. Monteaza un nou suport pentru prosoape

Oamenii au obiceiul de a agata prosoapele pe marginea cazii sau pe calorifer. Un suport de prosoape de calitate nu numai ca va infrumuseta baia, dar va oferi un spatiu de depozitare vertical suplimentar.

3. Inlocuieste placile vechi de gresie sau faianta

Din cand in cand, baile au nevoie de intretinere. Gresia si faianta sunt, probabil, elementele cele mai susceptibile la deteriorari dintr-o baie. Acestea se pot fisura in timp, lasand apa sa treaca. Merita sa verifici in mod regulat starea lor pentru a te asigura ca raman in stare buna.

4. Monteaza un capac de toaleta care se inchide fara zgomot (soft close)

Te trezesti deranjat in miez de noapte de cei care trantesc capacul de toaleta? De ce sa nu iei in coniderare un capac de toaleta cu inchidere silentioasa? Acestea au balamale elastice care le impiedica sa faca zgomot atunci cand sunt inchise. Initial disponibile doar in plastic, ele sunt acum produse in toate tipurile de finisaje, ceea ce inseamna ca pot fi adaptate la majoritatea decorurilor existente.

5. Decoreaza ferestrele din baie

Destul de des, oamenii nu acorda prea multa atentie ferestrelor din bai. Cu toate acestea, acoperirea lor poate imbunatati orice spatiu. O optiune buna pentru ferestrele din baie sunt jaluzelele. Jaluzelele cu role nu sunt doar atractive, ci si extrem de practice, accesibile si usor de manevrat.

6. Chituieste din nou rosturilor gresiei si faiantei

Cu timpul chitul se decoloreaza sau se degradeaza, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra intregii bai. Se intampla mai ales in zona dusului si chiar daca poate fi curatat este posibil sa nu mai arate la fel de bine ca la inceput. O modalitate de a imbunatati aspectul baii tale este de a reface chituirea gresiei si de a pastra aspectul proaspat si curat al acesteia.

7. Adauga spatii noi pentru depozitare

Daca baia ta este plina de obiecte inutile, se poate simti mica si dezordonata. Sa renunti la anumite lucruri poate fi intotdeauna o idee buna, dar nu arunca totul; gandeste-te mai degraba la o modalitatea de modernizare a spatiului de depozitare. Exista o multime de optiuni disponibile care ofera nu numai o solutie practica, ci si atractiva pentru orice baie.

Autor
Loredana Militaru

LinkedIn Facebook