De cele mai multe ori oglinda din baie este un element decorativ caruia nu i se acorda prea multa atentie. Cu toate acestea, ar trebui sa ii dam mai multa importanta, avand in vedere ca este folosita in fiecare zi. Nu numai ca aceasta decoratiune este esentiala pentru ingrijirea ta zilnica, dar oglinda potrivita poate adauga stil si personalitate unei bai.
Oglinzile de baie sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, forme si materiale. O oglinda frumoasa iti completeaza baia, oferind senzatia de spatiu si aducand un plus de lumina in incapere.
De asemenea, este mult mai usor sa instalezi o oglinda noua decat sa schimbi o chiuveta, un vas de toaleta sau un dus. O oglinda de baie poate completa decorul pentru a-l aduce mai aproape de stilul tau preferat. De asemenea, poate fi o alegere discreta, care pune in evidenta alte elemente, precum tapetul sau o chiuveta. Indiferent de calea pe care doresti sa o urmezi, acest articol te va ajuta sa alegi oglinda perfecta pentru baie.
Tipuri de oglinzi pentru baie
Dulap de baie cu oglinda
Un dulap cu oglinzi pentru baie este accesoriul perfect daca doresti sa-ti pastrezi baia eleganta si fara dezordine.
O alegere practica, acest tip de oglinda ofeta un spatiu util pentru depozitare. Aceste dulapuri au, in general, doua sau trei usi si un numar de rafturi in interior. Unele dulapuri de baie cu oglinda sunt prevazute cu o sursa de alimentare de joasa tensiune si au iluminat incorporat.
Oglinda adeziva
Foarte usor de instalat, acestea vin cu o suprafata conceputa pentru a fi lipita pe orice suprafata neteda. Ai grija, insa, deoarece poti deteriora suprafetele pe care le lipesti (nu este o problema in cazul placilor de faianta).
Oglinda de baie cu iluminare
Utile pentru sarcinile care necesita precizie - cum ar fi aplicarea machiajului sau barbieritul - aceste oglinzi au un sistem de iluminare care evita umbra nedorita de pe fata ta. Modelele cu LED sunt deosebit de practice!
Oglinzile cu LED-uri sunt elegante, practice si o optiune foarte populara pentru bai. Desi sunt usor de instalat, vei avea nevoie de ajutorul unui electrician calificat pentru a cabla lumina. Mici, mari, rotunde sau patrate, ele pot fi iluminate cu spoturi sau LED-uri. Pe scurt, exista o varietate imensa de optiuni, astfel incat vei gasi cu siguranta oglinda de baie perfecta, pe gustul tau, care se va potrivi cu decorului existent al baii tale.
Oglinda inteligenta
Unele oglinzi ofera chiar si o conexiune Bluetooth si un difuzor incorporat care iti permite sa asculti muzica in timp ce te pregatesti.
Oglinda de baie anti aburire
Acest tip de oglinda este deosebit de potrivit pentru baile care nu au o fereastra sau care au o ventilatie limitata (de exemplu, daca nu este instalat un ventilator de aerisire).
Oglinda cu lupa
Cu suport sau montate pe perete, aceste oglinzi sunt ideale pentru aplicarea machiajului si pentru a avea grija de punctele negre! Cu o forma, de obicei, rotunda ele pot avea un brat telescopic.
Oglinda de baie suspendata
Patrata, rotunda, ovala, dreptunghiulara... oglinzile standard pot fi fie cu rama, fie cu margini lustruite. Dimensiunile oglinzilor suspendate variaza, desi acestea sunt de obicei fixate pe perete cu accesorii specializate sau cu carlige. De asemenea, oglinzile fara rama pot fi prinse cu benzi dublu adezive si, daca sunt instalate mai multe, pot fi folosite pentru a crea un perete de oglinzi.
Oglinda cu suport
Oglinzile lungi, cu suport au forma dreptunghiulara si, in general, sunt asezate pe podea. Sticla in sine poate fi fixa sau inclinata, in timp ce rama este de obicei inalta, ingusta si poate fi realizata dintr-o varietate de materiale, ce creeaza o atmosfera calda in orice baie.
Caracteristicile oglinzilor de baie
Forma
Forma oglinzii din baie joaca un rol important atat in ceea ce priveste caracterul practic, cat si stilul. Daca esti in cautarea unei suprafete decente in care sa te vezi, o oglinda mare dreptunghiulara, rotunda sau patrata este alegerea perfecta. Pentru a-ti vedea fata dintr-o serie de unghiuri, un model triptic este o optiune excelenta.
Dimensiunea
Este logic sa alegi dimensiunea oglinzii in functie de spatiul liber de care dispui: daca este prea mica, va fi incomoda de folosit si nu va aduce un plus de valoare baii tale, iar daca este prea mare, risti sa nu se potriveasca cu restul camerei.
Accesorii de prindere oglinda
Pentru siguranta utilizatorului si pentru a mentine oglinda bine fixata, este esential sa alegi accesoriile de prindere potrivite pentru peretele din baie.
Acestea se vand, de obicei, separat si sunt disponibile in diferite stiluri si niveluri de calitate. Bineinteles, banda adeziva poate fi intotdeauna folosita pentru modelele mai usoare.
Materiale
Materialele ramei variaza de la o oglinda la alta, iar acest lucru are adesea cel mai mare impact in ceea ce priveste stilul:
- Lemn exotic pentru un aspect natural, de tip Feng Shui (tec, eucalipt, bambus etc.);
- Fier forjat pentru un aspect in stil vintage;
- Otel inoxidabil pentru un aer modern si durabilitate;
- Otel epoxidic, in general de culoare neagra;
- PVC intr-o gama larga de culori;
- Lemn vopsit sau chiar lemn uscat pentru un stil rustic/marin.
- Mozaic, etc.
Unde sa agati oglinda de baie?
Te intrebi unde sa agati oglinda perfecta odata ce ai cumparat-o? Unii oameni au impresia ca o oglinda de baie trebuie sa fie centrata deasupra chiuvetei, dar acest lucru nu este intotdeauna posibil. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la oglinda ta preferata, numai ca s-ar putea sa iti ia ceva timp pana te obisnuiesti cu o oglinda care nu este deasupra chiuvetei.
Cel mai important lucru este ca oglinda sa fie la nivelul ochilor oricarei persoane care o foloseste. Expertii recomanda plasarea ei la cel putin cinci centimetri de chiuveta, la cativa centimetri deasupra robinetului si la cel putin un metru si jumatate deasupra podelei. Cea mai buna optiune este sa o centrezi intre lavoar si corpul de iluminat de deasupra lavoarului.